Pr Msd Beveiliging

Haringrock beveiligt festival met drones

Katwijk. De beveiliging van festivals verandert, omdat tijden veranderen. Haringrock heeft vorig jaar een omslag gemaakt door zich ook meer op jongeren te gaan richten. Zij gaan nog graag naar muziekevenementen, terwijl het oudere publiek sinds de coronapandemie vaker wegblijft. Hierop is vorig jaar daarom de programmering aangepast door -zeker op de vrijdag- een goede mix te presenteren om zowel het jonge als oudere publiek aan te trekken. De Nederlands beste DJ-act Kris Kross Amsterdam was een mooie klapper, en ook Royal Beat sprak beide doelgroepen goed aan. Dit jaar pakt Haringrock uit met Flemming en is ook Neerlands beste coverband Royal Beat weer terug.

Beveiliging

Het veiligheidsplan om Haringrock weer goed te laten verlopen is ingediend, en inmiddels heeft de Gemeente Katwijk de vergunning hiervoor verleent. Dit jaar zet de organisatie niet alleen in op beveiliging op de grond, maar ook vanuit de lucht. MSD uit Druten voert de beveiliging vanuit de lucht uit en zal in nauw contact staan met de beveiligers op de grond. Vanaf 100 meter hoogte zal er meegekeken worden op het terrein. Afgelopen week heeft het bedrijf een voorbereidingsvlucht gedaan om de omgeving in kaart te brengen.

“We kijken graag naar nieuwe mogelijkheden, dat ons evenement voor iedereen zo veilig mogelijk houdt. Voor ons staat veiligheid altijd op nummer één, en daarna komt de rest pas,” zegt organisator Ton Frissen.

Hij vervolgt: “Vorig jaar hebben we voortreffelijk publiek gehad, maar we moeten alert blijven. Tijden zijn sterk veranderd, en ook in Katwijk gebeurt er veel de laatste tijd. Overlast willen we vermijden en zetten daarom scherp in op beveiliging en stewards, die het uitgaan publiek goed kennen.”

De kaartverkoop voor de vrijdag loopt goed, dus het festival zal eind juni waarschijnlijk uitverkocht zijn. Niet zo gek natuurlijk als Flemming -de beste Nederlandse artiest van dit moment-  zijn opwachting maakt op Haringrock. Op zaterdag 13 juli is de Katwijkse Vrijmarkt, en om 14:00 gaan de deuren op van het festival. Deze is dan gratis te bezoeken, maar vol=vol.

Ook interessantBekijk alles